De geschiedenis 

In het begin van de negentiende eeuw is de poffertjessalon gestart onder de naam Victor, sinds 1931 werd er verder gegaan onder de naam Vermolen.

De spiegeldanstent uit 1912, welke vele jaren in Scheveningen bij het albekende kurhaus heeft gestaan, werd tijdens een storm in 1974 grotendeels verwoest.

Maar door gebruik te maken van de overgebleven onderdelen werd er in 1983 door Jan Lucas samen met de oudste dochter Annita Vermolen waar ook Vermolen senior aan mee werkte een prachtige poffertjessalon  gebouwd.

In het jaar 2000 werd het tijd voor een volgende generatie en werd de salon voortgezet onder de naam

Lucas- Vermolen, door Jan en Annita en hun drie dochters.

In 2003 werd er een tweede salon aangekocht, waardoor veel achterstallig onderhoud weinig meer dan een kaal geraamte van over was gebleven. Door een jaar hard werken ontstond ook hieruit een prachtige salon met een bar waarin twee antieke dames zijn verwerkt afkomstig uit een luchtschommel, het middenstuk van de bar was oorspronkelijk een altaar.

In 2009 heeft ook de schoonzoon van Jan besloten zich volledig aan te sluiten bij het familiebedrijf en tot op heden werken Jan, Annita, Robbert en Esmeralda samen aan het voortbestaan van de beiden salons.

Na verloop van tijd zijn Robbert en Esmeralda vaker aanwezig in de salons en Jan en Annita zijn zich meer gaan richten op het werk achter de schermen en het verhuren van materiaal maar uiteraard kunt u hun ook nog veelal in de salons vinden.